Quant > 算数 > 数学精讲20题

数学精讲20题

收藏 纠错
数学精讲20题 收藏 纠错

作者: 发布时间:2022-08-08

精讲20

最新:新gre 数学样题及解析

GRE® Revised General Test: Quantitative Reasoning Sample Questions

Figures

This document includes figures, which appear on screen. Following each figure on screen is

text describing that figure. Readers using visual presentations of the figures may choose to skip

parts of the text describing the figure that begin with “Begin skippable figure description” and

end with “End skippable figure description.”

Mathematical Equations and Expressions

This document includes mathematical equations and expressions. Some of the

mathematical equations and expressions are presented as graphics. In cases where a

mathematical equation or expression is presented as a graphic, a verbal presentation is also given

and the verbal presentation comes directly after the graphic presentation. The verbal

presentation is in green font to assist readers in telling the two presentationmodes

apart. Readers using audio alone can safely ignore the graphical presentations, and readers

using visual presentations may ignore the verbal presentations.

Introduction

The revised Quantitative Reasoning section contains four types of questions:

Multiplechoice Questions Select One Answer Choice

Multiplechoice Questions Select One or More Answer Choices

Numeric Entry Questions

Quantitative Comparison Questions

Each question appears either independently as a discrete question or as part of a set of

questions called a Data Interpretation set. All of the questions in a Data Interpretation set are

based on the same data presented in tables, graphs, or other displays of data. Below are

descriptions, directions, and samples of each type of question.

MultipleChoice Questions Select One Answer Choice

These questions are multiplechoice questions that ask you to select only one answer

choice from a list of five choices.

Sample Questions

Directions: Select a single answer choice.

Sample question 1 below is based on figure 1.

Figure 1

Begin skippable figure description.

Figure 1 is a circle with center C.Two diameters of the circle are drawn, dividing the circle

into 4 sectors. Two nonadjacent sectors are shaded, and the central angle of one of the unshaded

sectors measures 160 degrees.

End skippable figure description.

1. Figure 1 above shows a circle with center C and radius 6. What is the sum of the areas

of the two shaded regions?

A. 7.5 pi

B. 6 pi

C. 4.5 pi

D. 4 pi

E. 3 pi

Answer: D ( 4 pi)

Sample question 2 below is based on figure 2.

Figure 2

Begin skippable figure description.

Figure 2 shows the graph in the x y plane of the function f of x = the absolute value of 2x,

end absolute value, + 4. There are equally spaced tick marks along the x axis and along the y

axis. The first tick mark to the right of the origin, and the first tick mark above the origin, are

both labeled 1.

The graph of the function f is in the shape of the letter V. It is above the x axis and is symmetric

with respect to the y axis.

The lowest point on the graph of f is the point 0 comma 4 on the y axis.

Going leftward from the point 0 comma 4 the graph of fis a line that slants upward, passing

through the point negative 2 comma 8.

Going rightward from the point 0 comma 4 the graph of f is a line that slants upward, passing

through the point 2 comma 8.

End skippable figure description.

2. Figure 2 above shows the graph of a function f, defined by f of x

= the absolute value of 2x, end absolute value, + 4 for all numbers x. For which of the following

functions g defined for all numbers x does the graph of g intersect the graph of f?

A. g of x = x minus 2

B. g of x = x + 3

C. g of x = 2x minus 2

D. g of x = 2x + 3

E. g of x = 3x minus 2

Answer: E ( g of x = 3x minus 2)

MultipleChoice Questions Select One or More Answer Choices

These questions are multiplechoice questions that ask you to select one or more answer

choices from a list of choices. A question may or may not specify the number of choices to select.

Sample Questions

Directions: Select one or more answer choices according to the specific question

directions.

If the question does not specify how many answer choices to select,

select all that apply.

The correct answer may be just one of the choices or may be as

many as all of the choices, depending on the question.

No credit is given unless you select all of the correct choices and no

others.

If the question specifies how many answer choices to select, select

exactly that number of choices.

1. Each employee of a certain company is in either Department X or Department Y, and

there are more than twice as many employees in Department X as in Department Y. The average

(arithmetic mean) salary is $25,000 for the employees in Department X and is $35,000 for the

employees in Department Y. Which of the following amounts could be the average salary for all of

the employees in the company?

Indicate all such amounts.

A. $26,000

B. $28,000

C. $29,000

D. $30,000

E. $31,000

F. $32,000

G. $34,000

Answer: A ($26,000) and B ($28,000)

2. If f, g, and h are positive integers, f is a factor of g, and g is a factor of h, which of the

following statements must be true?

Indicate all such statements.

A. f is a factor of g squared.

B. f is a factor of gh.

C. f is a factor of h minus g.

Answer: A (f is a factor of g squared), B (f is a factor of gh.), and C (f is a factor of

h minus g)

Numeric Entry Questions

Questions of this type ask you either to enter the answer as an integer or a decimal in a

single answer box or to enter it as a fraction in two separate boxes — one for the numerator and

one for the denominator. In the computeradministered test, the computer mouse and keyboard

are used to enter the answer.

Sample Questions

Directions: Enter your answer in the answer box(es) below the question.

Equivalent forms of the correct answer, such as 2.5 and 2.50, are all

correct. Fractions do not need to be reduced to lowest terms.

Enter the exact answer unless the question asks you to round your

answer.

1. If x = 10 to the power negative 1, what is the value of

open parenthesis, x + the fraction 1 over x, close parenthesis, times, open

parenthesis, 1 over x, close parenthesis?

Answer Box

Answer: 101

2. A university admitted 100 students who transferred from other institutions. Of these

students, 34 transferred from twoyear community colleges, 25 transferred from private

fouryear institutions, and the rest transferred from public fouryear institutions. If two different

students are to be selected at random from the 100 students, what is the probability that both

students selected will be students who transferred from twoyear community colleges?

Give your answer as a fraction.

Fraction answer boxes

Answer: 17 over 150 (or any equivalent fraction).

Quantitative Comparison Questions

Questions of this type ask the examinee to compare two quantities — Quantity A and

Quantity B — and then determine which of four statements describes the comparison.

Sample Questions

Directions: Compare Quantity A and Quantity B, using the additional information given,

if any. Select one of the following four answer choices.

A. Quantity A is greater.

B. Quantity B is greater.

C. The two quantities are equal.

D. The relationship cannot be determined from the information

given.

A symbol that appears more than once in a question has the same

meaning throughout the question.

1.

Quantity A: x squared + 1

Quantity B: 2x, minus 1

A. Quantity A is greater.

B. Quantity B is greater.

C. The two quantities are equal.

D. The relationship cannot be determined from the information given.

Answer: A (Quantity A is greater.)

Sample question 2 below is based on figure 3.

Figure 3

Begin skippable figure description.

Figure 3 shows parallelogram RSTU. Sides R U and S T are horizontal, with S T above, and

slightly to the left of side R U. Diagonal S U, which extends from vertex S at the upper left of the

parallelogram to vertex U at the lower right of the parallelogram, divides the parallelogram into

two triangles, R S U and U S T; and the angle at vertex S into 2 adjacent angles R S U and U S T.

The measure of angle R S U is x degrees, and the measure of angle U S T is y degrees.

End skippable figure description.

2.

It is given that RSTU is a parallelogram.

Quantity A: x

Quantity B: y

A. Quantity A is greater.

B. Quantity B is greater.

C. The two quantities are equal.

D. The relationship cannot be determined from the information given.

Answer: D (The relationship cannot be determined from the information given.)

Data Interpretation Sets

Data Interpretation questions are grouped together and refer to the same table, graph, or

other data presentation. These questions ask you to interpret or analyze the given data. The

types of questions may be Multiplechoice (both types) or Numeric Entry.

Sample Questions

Directions: Questions 1 to 3 are based on the data in the following table.

The table shows the percent change in monthly value of inventory at six businesses from

April to June.

Business

Percent Change from April

to May

Percent Change from May

to June

G +6 +8

K +5 minus 5

M +2 +12

R +8 minus 5

V +14 0

Z +2 minus 10

Note: Inventory values are determined at the end of each month.

1. If the value of inventory at Business K was $30,000 for April, what was the value of

inventory at Business K for June?

A. $22,500

B. $29,925

C. $30,000

D. $33,000

E. $33,075

Answer: B ($29,925)

2. At Business M, the value of inventory for May was what percent of the value of

inventory for June?

Give your answer to the nearest 0.1 percent.

% Answer box followed by percent sign

Answer: 89.3

3. For which of the six businesses shown was the percent change in value of inventory

from April to June greatest?

A. G

B. K

C. M

D. R

E. V

Answer: A (Business G)

Directions: Questions 4 to 6 are based on the data shown in figure 4.

Figure 4

Begin skippable figure description.

The title of the data in figure 4 is “Workforce of Country X.” The data consists of a pie chart

and a bar graph. The title of the pie chart is “Percent Distribution of Workforce by Employment

Sector” and the title of the bar graph is “Workforce in the Service Sector by Area and Gender.”

The percent distribution of the workforce by employment sector in the pie chart is as follows:

Professional Sector 20%.

Service Sector 15%

Construction and Maintenance Sector 10%

Production and Transportation Sector 15%

Other Sector 15%

Sales Sector 10%

Management Sector 15%

The bar graph shows the number of males and females in each of the five service sectors. The

bar graph has horizontal bars. The graph has a horizontal axis labeled Millions of People, with

vertical gridlines in multiples of 0.5 million, from 0.5 million to 4 million. Five Service Sector

areas are listed along the vertical axis. The data in the bar graph is as follows:

Health Care Sector, 0.5 million males and 2.75 females

Protective Service Sector, a little under 2 million males and 0.5 million females

Food Service Sector, a little under 3 million males and a little under 4 million females

Personal Care Sector, a little over 0.5 million males and about 2.75 million females

Other Sector, a little under 3 milllion males and a little under 2 million females

End skippable figure description.

4. Approximately how many people are in the production and transportation sector of the

workforce?

A. 9 million

B. 12 million

C. 15 million

D. 18 million

E. 21 million

Answer: E (21 million)

5. In the workforce, the ratio of the number of males to the number of females is the

same for the sales sector as it is for the protective service area of the service sector. Which of the

following is closest to the number of females in the sales sector?

A. 2.9 million

B. 3.6 million

C. 10.4 million

D. 11.1 million

E. 14.0 million

Answer: A (2.9 million)


190 )